torstai 12. maaliskuuta 2015

Puro-sormus

Kevättä kohti mennään ja uusia malleja ja mallistoja tahkoan täällä pajalla. Yksi kevään uutuus tulee olemaan Puro-mallisto. Tässä esittelen malliston sormuksen, kevät ja kesähän on ihanaa sormus aikaa, kun ei tarvitse käytää käsineitä. Tai ainakin toivotaan, että kesällä olisi niin lämpöisiä kelejä, että voi jättää lapaset ja pipot kotiin!

Puro-sormuksen suunnittelu ja protomallien valmistus alkoi jo tammikuussa, tänä aikana tein testailuja niin valmistuksen kuin käytönkin suhteen. Puro-malliston sormukset, kuten myös tulossa olevat kaula- ja korvakorut, valmistetaan täysin käsityönä. Mikä tarkoittaa siis sitä, että mitään ei valeta, vaan jokainen yksittäinen koru tehdään alusta loppuun sahaamalla, viilaamalla, juottamalla jne.
Sormus Jyväskylä sormukset jyväskylä hopeasormus design koru käsityö
Puro-sormukset

Sormus koostuu kolmesta eri osasta, levystä valmistetusta "pohjasta", päällä kiertävästä puolipyörestä sormuksesta sekä viidestä pikku hopeapallosta. Jokainen pallo on yksittäinen, eli periaatteessa sormus koostuu seitsemästä osasta.

Sormus valmistus hopea koru
Pohjasormukset juotettuna ja pyöristettynä
juottaminen sormus valmistus
Rinkulat rivissä odottamassa juottamista. Juottamisen jälkeen rinkulat pyöristetään.

Pohjasormus valmistetaan siis levystä, joka käsitellään "naarmuiseksi" ja pohjan päälle juotetaan puolipyöreä sormus ja hopeapallot. Hopeapallot valmistetaan samalla tavalla, kuin koruun, josta kerron aikaisemmassa tekstissäni Koru siskolleni. Sieltä löytyy ihan videookin! 


Sormus ennen oksidointia
Sormus kiillotetaan ja tummennetaan oksidointiaineella, näin sormuksen eri osat erottuvat kauniisti toisistaan.

Sormus Jyväskylä hopeasormus designsormus

Design sormus MYK jewel hopeasormus käsityö
Puro-sormus, hinta 65 euroa

  Puro-sormusta on saatavilla kaikissa koissa, sormus on näyttävä, mutta leveydestään huolimatta mukava käyttää kapenevan muodon ansiosta. Tilaa kevääksi ja kesäksi uutta kaunistusta sormiisi, aurinko paistaa, joten kevät on jo täällä! Pienestä pajan ikkunastani välillä kurkistelen, että oi mikä keli.

Ihanaa kevättä kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi mitä mieleen juolahtaa, mutta ethän hirveästi huutele hävyttömyyksiä. Kiitos!